Podaruj prezent
Google Plus

Warsztaty Winiarskie

Szkolenia w Pałacu pod Warszawą – Warsztaty Winiarskie

Jarosław Cybulski – koneser i kolekcjoner, twórca czołowych firm zajmujących się importem wysokiej jakości win. Aktualnie prezes i współwłaściciel Wine4You. Wieloletni doradca przy kancelarii Prezydenta RP w zakresie doboru win i potraw na oficjalnie przyjęcia Głów Państw (m.in. królowej Holandii Beatrix, prezydenta USA Billa Clintona, króla Malezji i wielu innych prezydentów i premierów). Doradzał wielu znanym osobistościom ze świata kultury i biznesu. Jest autorem i konsultantem licznych artykułów i wydawnictw oraz uczestnikiem audycji radiowych i telewizyjnych o tematyce winiarskiej.

W Pałacu Żaków miłośnicy wina mają niepowtarzalną okazję do pogłębienia swojej wiedzy.

Organizujemy spotkania miłośników win, prezentacje, szkolenia, warsztaty i kolacje połączone z degustacją wina. W naszej ofercie znajdą Państwo także warsztaty winiarskie wyjazdowe: e-mail: cybulski@chotynia.pl

 
„Kto potrafi smakować, nie pije wina lecz kosztuje jego tajemnice” Salvador Dali
 
Pałac Żaków to miejsce, które wprowadza każdego w niepowtarzalny i magiczny nastrój, a szeroka gama win z całego świata zaskakuję nawet najbardziej wyrafinowane gusta.
 
Proponujemy dwie formy organizacji warsztatów do wyboru:
- przed kolacją,
- kolację dzielimy na dwie części: podajemy przystawkę i zupę, a następnie schodzimy do winiarni na warsztaty i wracamy na drugie danie i deser. Koszt warsztatów do uzgodnienia (w zakres degustacji wchodzi 10-14 gatunków wina).

Wszyscy uczestnicy otrzymują certyfikaty potwierdzające udział w Warsztatach.

W ramach Warsztatów Winiarskich poznajemy tajniki win – między innymi:

-techniki degustacji „OKO”, „NOS”, „USTA”

-zasady podawania wina: kolejność, rodzaj kieliszka, temperatura

-degustacja win w trzech etapach: rozpoznawanie win, ich rodzaje, aromaty i kolory
 
-szczepy winogron: niezbędne informacje dotyczące szczepów winogron
 
-dekantacja / karafowanie
 
-dobór wina do potraw: zasady łączenia wina z potrawami
 
-czytanie etykiety: poznawanie wina poprzez pryzmat etykiety. Jak rozszyfrować nazwy, regiony, apelacje i inne oznaczenia zawarte na  etykiecie?
 
-produkcja: najważniejsze informacje dotyczące produkcji wina. Zwrócenie uwagi na różnice w procesach technologicznych. Wina białe,  różowe i czerwone.
 
-praktyczne porady: gdzie i jak kupować wino, jak tworzyć domową piwniczkę, wyjątkowe roczniki

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach winiarskich organizowanych w naszym hotelu.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij